Üniversitemiz Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (FABKAM) tarafından düzenlenen ve kadının eğitilmesine ve geliştirilmesine yönelik sosyal sorumluluk projesi olan Kadın Akademisi’nin ikinci dönemini başarı ile tamamladı. FABKAM Müdürü Prof. Dr. Nur Çetin’in açılış konuşması ve Merkez Müdür Yardımcısı ve Fakültemiz Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sultan Selen Kula’nın moderatörlüğünde gerçekleşen son eğitimde, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Refik Balay, “Güçlü Kadın, Mutlu Aile, Güçlü Toplum” konusunda, eğitime katılanlara paylaşımlarda bulundu.

Prof. Dr. Refik Balay, “Aidiyeti olmayanın, mesuliyeti olmaz, mesuliyeti olmayanın mensubiyeti olmaz. Mensubiyeti olmayanın, şahsiyeti olmaz. Şahsiyeti olmayanın ahlâkı olmaz. Ahlâkı olmayanın medeniyeti olmaz.” sözleriyle toplum ve ailenin temellerinde yer alan değerler bütününden söz etti. Güçlü bir topluma mutlu bir aile düzeni ile, güçlü toplum ve mutlu aileye ise kaliteli insan ilişkileriyle ulaşılacağını vurgulayan Prof. Dr. Refik Balay, aile değerler üzerine inşa edilirse kaliteli insan ilişkilerine erişilebilineceğini dile getirdi.


Toplumdaki en önemli değerlerden birinin kadınlara verilen değer olduğunu vurguladıktan sonra, mutlu aile ve güçlü toplumun inşasında bütün insanî değerlerin vazgeçilmez olduğundan söz eden Balay, sözlerine Nurullah Genç’in mısralarıyla son verdi: 
     "Sensiz, kaldırımlara nice güzel can düştü,
     Göğsümüzden umutlar bican düştü,
     Yağmur, kaybettik bütün hazinesini ceddin,
     En son, avucumuzdan inci ve mercan düştü”