13.01.2022 tarihinde, Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayfer Şahin’in danışmanlığını yürüttüğü ve Fakültemiz Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinden oluşan “Eğitimci Ahiler Topluluğu” bünyesinde yer alan öğrencilerimiz Anakara’ya gezi düzenledi. Temel Eğitim Bölümü, Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı’ndan Arş. Gör. Fatma Cahide Özçelik ve Eğitim Bilimleri Bölümü, Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı’ndan Araş. Gör. Dildar Özaslan’ın rehberliğinde gerçekleştirilen gezide, gerekli izinler alınarak Anakara’daki önemli yerler öğrencilerimize gezdirildi. 


Öğrencilerimiz ilk olarak İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un Ankara'da ikamet ettiği ev olan, günümüzde müze niteliği kazanan ve Mehmet Akif Ersoy’un hem İstiklal Marşı'nı hem de birçok şiirini bu evde kaleme aldığı Mehmet Akif Ersoy Müzesi’ni gezdiler.


Ardından öğrencilerimiz, Anıtkabir’de resmi törende bulunarak Atatürk'ün mozolesine çelenk sundular. Çelenk sunumunun ardından öğrencilerimiz adına Arş. Gör. Fatma Cahide Özçelik tarafından Anıtkabir Şeref Defteri doldurularak imzalandı.

Anıtkabir ziyaretinin ardından son olarak öğrencilerimiz, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ni gezdiler. Bir rehber öncülüğünde gezdikleri kütüphanede, pek çok eğitim ve özel amaçlı sınıflar ve salonların yer aldığı bölümleri de gezen öğrencilerimiz, Ankara gezisini tamamladılar. Öğrencilerimiz geziden duydukları memnuniyeti ifade ederek, Eğitimci Ahiler Topluluğuna teşekkür ettiler.