Fakültemiz eğitsel etkinlikleri kapsamında 11.03.2022 tarihinde, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy "Akif’i Okumak, Akif’i Anlamak” isimli panel ile anıldı. Fakültemiz Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı işbiriliği ile düzenlenen panelin yönlendiriciliğini, Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Türkyılmaz yaptı. Üniversitemiz Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleştirilen panele, konuşmacı olarak Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Abdülkerim Karadeniz, Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Maksut Yiğitbaş ve Üniversitemiz Türk Dili Bölümü emekli Öğretim Görevlisi Mahmut Seyfeli katıldı. 


Sunuculuğunu Fakültemiz Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Muhammed Mazhar Şahin'in yaptığı panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yönlendirici ve konuşmacıların özgeçmişlerinin okunmasıyla başladı. İlk olarak "Safahat'ı Okumak, Âkif'i Anlamak" başlıklı konuşmasını yapan Doç. Dr. Abdülkerim Karadeniz, Safahat'ın ön sözü hükmündeki beyitleri okuyarak Safahat ve Akif'in edebi kişiliği üzerinden çıkarımlar yaptı. Daha sonra "Sanatkâr Âkif" başlıklı konu temasıyla Doç. Dr. Maksut Yiğitbaş, Akif'in hayatından kısa anektodlar aktararak, Akif'in sanatkar yönüne dikkat çekti. Doç. Dr. Maksut Yiğitbaş, lirik şiir özelliğinden hareketle Mehmet Akif'in gerçek yaşam öykülerini şiirleştirdiğini örnek fotoğraf kareleri üzerinden bağlantı kurarak dinleyiciler ile paylaştı. Son olarak, emekli Öğretim Görevlisi Mahmut Seyfeli tarafından ise "İstiklal Marşı'nın Derin Yapısı" başlıklı konuşmayla, İstiklal Marşımızda yer alan derin anlamlı kelimeler üzerinden dinleyicileri yeniden düşünmeye sevk eden açıklamalar yapıldı. 


12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü vesilesiyle gerçekleştirilen panelin sonunda, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Refik Balay tarafından panelistlere teşekkür belgesi verildi. Prof. Dr. Refik Balay, Akif'i anlama konusunda önemli bilgiler paylaşan ve yaptıkları yeni çıkarımlar doğrultusunda, genelde Safahat'ın özelde ise İstiklal Marşı'nın farklı yönlerini vurgulayan panelistlere teşşekkür etti.