16 Mart Öğretmen Okullarının kuruluş yıldönümü, her yıl olduğu gibi bu yılda Fakültemiz tarafından planlanan etkinlikle kutlandı. Bu kapsamda 16.03.2022 tarihinde, Üniversitemiz Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda "Öğretmenlik Mesleği: Dünü-Bugünü-Yarını" isimli panel gerçekleştirildi. Fakültemiz dekanlığı, Sınıf Eğitimi Anabilim dalı başkanlığı ve Eğitimci Ahiler Topluluğu'nun işbirliğiyle düzenlenen panelde bir emekli öğretmen, bir öğretmen ve bir de öğretmen adayı panelist olarak katıldı. Panelin yönlendiriciliğini Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ayfer Şahin yaptı. 


Panle geçilmeden önce Eğitimci Ahiler Topluluğu'nun başkanı Ramazan Ekinci tarafından bir açılış konuşması yapıldı. Panelistlerin öz geçmişlerinin okunmasından sonra Prof. Dr. Ayfer Şahin, öğretmen yetiştirme geleneğimizin başlangıcını oluşturan öğretmen okullarının kuruluşundan ve tarihi süreçte öğretmen okullarının geçirdiği değişim ve dönüşümden bahsederek, günümüzdeki uygulamalara kadar tarihi bir bakış açısı çizdi. Daha sonra Emekli Öğretmen ve aynı zamanda şair ve yazar olan Zübeyde Gökbulut, öğretmenlik mesleğine nasıl başladığı, meslek hayatında yaşadığı zorlukları nasıl yendiği ve emeklilik sürecindeki  yaşadıkları hakkında katılımcılara bilgiler aktardı. Öğretmenliğin bir özveri mesleği olduğu konusunda özellikle duran Zübeyde Gökbulut, yazmış olduğu bir şiiri okuyarak sözlerini tamamlandı. İlimiz Prof. Dr. Erol Güngör İlkokulunda sınıf öğretmenliği yapan Ziya Mert tarafından öğretmenlik mesleğinin bugünü açısındnan değerlendirmeler yapıldı. Ziya Mert, bugünün öğrencilerinin ve velilerinin çok farklı olduğuna dikkat çekerek kendi hayatında yaşadığı öğretmenlik deneyimlerinden önemli bilgiler paylaştı. 


Panelde son olarak Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı öğrencisi Eynül Koçyiğit tarafından öğretmenlik mesleğinin geleceği konusunda değerlendirmeler yapıldı. Eynül Koçyiğit, bu mesleği neden tercih ettiği ve gelecekte nasıl bir öğretmen olmayı umduğu konularında katılımcılara açıklamalar yaptı. Panelin sonunda Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Refik Balay tarafından yönlendirici ve panelistlere teşekkür belgeleri takdim edildi. Ayrıca Eğitimci Ahiler Topluluğu da panelistler adına dikilen ağaçların belgelerini panelistlere sunarak, bu anlamlı günde değerli görüşlerini bizimle paylaşan panelistlere teşekkür etti.