17.03.2022 tarihinde, danışmanlığını Fakültemiz Eğitim Bilimleri Bölümü Hayat Boyu Öğrenme ve Yetişkin Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Gül Özüdoğru ve Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Arş. Gör. Hilal Mert’in yaptığı "Engelsiz Ahi Evran Üniversitesi Öğrenci Topluluğu" bünyesinde, Kayseri’ye bir gezi düzenlendi. Fakültemiz Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı öğrencisi olan topluluk başkanı Muhammed Mustafa Gelin ve başkan yardımcısı Menşure Aslan eşliğinde, 16 öğretmen adayı Kayseri’de ilk olarak, Emel Tarman Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu’na ziyarette bulundular.

Gezi kapsamında, ilk olarak okul ziyareti gerçekleştirildi. Fakültemizin Coğrafya Öğretmenliği ilk mezunlarından olan okul müdürü Tuncay Demir, topluluğa okulu tanıttı. Öğretim materyalleri, teknoloji sınıfları, spor ve kültürel faaliyet alanlarını öğretmen adaylarına okulu gezdirerek gösterdi. Öğretmen adaylarının küçük gruplar halinde sınıflarda öğretmen ve öğrenciler ile bir süre bulunarak bilgi edinmeleri sağlandı. Okul müdür yardımcısı Latif Küçük, topluluğa konferans salonunda görme engelli öğrencilerin eğitim-öğretim süreçlerine ilişkin deneyimlerinden yola çıkarak açıklamalarda bulundu. Okul yöneticileri, ziyarete gelen öğretmen adaylarının ilgisinden mutluluk duyduklarını belirttiler.

Öğrencilerimiz ikinci olarak, Kayseri Arkeoloji Müzesini ziyaret etti. Arkeolog Dilek Keçe, öğretmen adaylarına müzeyi gezdirerek rehberlik etti. Müzedeki kültürel miras öğeleri öğretmen adaylarına detaylı bir şekilde anlatıldı. Müze yönetimi, kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasında öğretmen adaylarından beklentilerini ve bu noktada önemli gördükleri hususları dile getirerek ziyaretten duydukları memnuniyetini dile getirdiler.