Fakültemiz Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından 19 Nisan 2022 tarihinde, Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Neşet Ertaş Salonu’nda “Yeni Nesil’in Öğretmeni Olmak” isimli seminer düzenlendi. Programa konuşmacı olarak Hayriye Kımçak Anadolu Lisesi matematik öğretmenlerinden Türkiye Scientix Elçisi Pınar Özsoy katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Pınar Özsoy’un konuşması ile devam etti. Kariyer etkinliği olarak gerçekleştirilen seminere Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Aydın, Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ferdağ Kahraman Aksoyak, Matematik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. 


Pınar Özsoy konuşmasına “okul, eğitim, öğretmenlik” gibi temel kavramlar ile başladı ve ardından meslek hayatı boyunca yaptığı birbirinden güzel projeleri öğretmen adayları ile paylaştı. Katılımcılara çok sayıda kitap önerisinde bulunan Pınar Özsoy kendilerini geliştirmek için katılabilecekleri eğitimlere nereden ulaşabileceklerine dair kaynaklar konusunda da öğretmen adaylarını bilgilendirdi. Konuşmasında pek çok kez öğretmen adaylarına hayallerinden vazgeçmemeleri ve mutlaka bir cana dokunmanın kıymetinin farkında olmalarını tavsiye etti.


Programın bitiminde Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Aydın ve Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ferdağ Kahraman Aksoyak tarafından Pınar Özsoy’a teşekkür belgesi ve plaketi takdim ettiler. Programın en sonunda katılımcılarla birlikte bir hatıra fotoğrafı çekildi ve öğrenciler etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.