Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı 2. sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, gruplar halinde Bahar Yarıyılı boyunca çeşitli kurumlarda seçtikleri konulara yönelik uygulamalar yaptılar. Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri 23. 05. 2022 tarihinde, yaptıkları projelere yönelik hazırladıkları sunumları 1. Kat 1-55 numaralı derslikte Anabilim Dalı öğretim üyelerine ve sınıf arkadaşlarına sundular. 

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi gruplarının danışmanlığını Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Hayriye Sayhan, Prof. Dr. Sencer Sayhan, Prof. Dr. Çağrı Öztürk Demirbaş ve Prof. Dr. Zafer Kuş yürüttü. Bu kapsamda öğrenciler AFAD, Belediye, Emniyet Genel Müdürlüğü, Üniversite, Merkez Ortaokulları ve Liselerde hayvan hakları, Covid-19 ile mücadele ve salgın hastalıklar, kitap okuma, madde bağımlılığı, trafik kuralları, sosyal medya tehlikeleri, belirli gün ve haftalar, obezite sorunu, Türkçe’nin düzgün kullanılması, siber suçlar, çevre sorunları ve internet/medya bağımlılığı konularında farklı projeler hazırlayarak uyguladılar.

Öğrencilerden okullarda uygulama yapanlar, sunumlarını gerçekleştirirken 2. Sınıf oldukları için ilk kez öğrenci karşısına çıktıklarını, bundan dolayı heyecanlandıklarını ve sürecin onlar için iletişim becerilerini geliştirmeleri, topluma fayda sağlamaları ve özgüven kazanmaları açısından öğretici olduğunu ifade ettiler. Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri de öğrencilerin uygulamaları yürütme sürecinde tecrübe kazandıklarını ve bunun öğretmen olma yolunda önemli bir aşama olduğunu belirttiler. Fakültemiz öğrencilerini topluma hizmet eden projeler hazırlayarak, bu projeleri başarıyla tamamladıkları için tebrik ederiz.