Fakültemiz eğitsel etkinlikleri kapsamında, öğretmen adaylarının katılımıyla "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” konulu dijital eğitim materyali hazırlama yarışması düzenlendi. Bu etkinlikle, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" ile ilgili öğretmen adaylarında bir farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır. Ayrıca demokrasi ve milli birilik konularını öğretecek olan geleceğin öğretmenlerine, bu konuda dijital içerikler hazırlatarak konunun daha etkili bir şekilde nasıl öğretileceği konusunda özgün fikirlerin bir öğretim materyali olarak ürüne dönüştürülmesi hedeflenmiştir.
Dekanlığımız ve Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı işbirliğiyle düzenlenen Dijital Eğitim Materyali Hazırlama Yarışması, Fakültemizden çok sayıda öğretmen adayının katılımıyla tamamlandı. Öğretmen adayları hazırladıkları dijital eğitim materyallerini, 16 Mayıs-29 Haziran 2022 tarihleri arasında Fakültemiz mail adresine gönderdiler. Hazırlanan eğitim materyallerinin jüri değerlendirmeleri, 01-08 Temmuz 2022 tarihleri arasında Fakültemizin farklı bölümlerden öğretim elemanlarının değerlendirmesiyle tamamlandı. "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik" konulu hazırlanan dijital eğitim materyalleri; içerik açısından bir Sosyal Bilgiler Eğitimi alan uzmanı tarafından, dil ve anlatım açısından bir Türkçe Eğitimi alan uzamanı tarafından ve dijital yeterlikler açısından ise bir Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi alan uzmanı tarafından önceden hazırlanan ölçütlere göre değerlendirilerek puanlandı. Fakültemizden toplam 67 öğretmen adayının katıldığı yarışmada, üç öğretmen adayımız yüksek puanlar alarak dereceye girdi.

     
Birinci
Mustafa Kahriman
Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı 3. Sınıf Öğrencisi
İkinci
Kübra Kaya
Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı 2. Sınıf Öğrencisi
Üçüncü
 Talip Dağ
Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı 3. Sınıf Öğrencisi


- Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı 3. sınıf öğrencisi Mustafa Kahriman görsel tasarım, dil ve anlatım ve içerik ölçütlerine göre jüri üyelerinden 77 puan alarak "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” konulu dijital eğitim materyali hazırlama yarışmasında birinci oldu. 

- Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı 2. sınıf öğrencisi Kübra Kaya görsel tasarım, dil ve anlatım ve içerik ölçütlerine göre jüri üyelerinden 75 puan alarak "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” konulu dijital eğitim materyali hazırlama yarışmasında ikinci oldu. 

- Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı 3. sınıf öğrencisi Talip Dağ görsel tasarım, dil ve anlatım ve içerik ölçütlerine göre jüri üyelerinden 74 puan alarak "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” konulu dijital eğitim materyali hazırlama yarışmasında üçüncü oldu.

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” konulu dijital eğitim materyali hazırlama yarışmasına başvurularıyla yoğun ilgi gösteren öğrencilerimize ve başvuruların değerlendirilmesi sürecinde bütün başvuruları belirli ölçütlere göre inceleyerek, etkinliğimize değerli görüşleriyle katkı sağlayan öğretim elemanlarımıza teşekkür ederiz. Ayrıca 67 başvuru arasından demokrasi ve milli birlik vurgusunu öne çıkartıp konunun öğretimine yönelik en başarılı tasarımları hazırlayarak dereceye giren öğrencilerimizi bu anlamlı etkinlikte başarılı oldukları için tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.