Fakültemiz Eğitim Bilimleri Bölümü, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anbailim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Önder Baltacı ve Eğitimin Felsefi, Sosyal ve Tarihi Temelleri Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Hamza Yakar, TÜBİTAK 2237-A Projesi kapsamında farklı üniversitelerde eğitimlerine devam eden sınıf öğretmeni adaylarına eğitim verdi. Abdullah Gül Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen projede, Abdullah Gül Üniversitesi Sümer Kampüsü Seminer Odalarında farklı üniversitelerden gelen 20 sınıf öğretmeni adayına eğitimler verildi.


"Geleceği Düşün, Harekete Geç! Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Eğitici Eğitimi" isimli TÜBİTAK projesinde, Fakültemiz Eğitim Bilimleri Bölümü, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anbailim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Önder Baltacı tarafından "Çocuk Resimleri İle Çocukları Daha Yakından Tanıyalım" ve "Sosyal Medya Bağımlılığına Akademik Bir Bakış" isimli eğitimler verildi. 


Proje yürütücülüğünü Dr. Sümeyra Ayık ile Dr. Sinan Akyüz'ün yaptığı TÜBİTAK projesinde, Fakültemiz Eğitim Bilimleri Bölümü, Eğitimin Felsefi, Sosyal ve Tarihi Temelleri Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Hamza Yakar tarafından sınıf öğretmeni adaylarına "İklim Okuryazarlığının İlkokul Öğretim Programları Açısından Öğretilmesi" isimli eğitim verildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından eğitimler sona erdi.