Fakültemizde Öğretmen Okullarının 176. kuruluş yıldönümü, söyleşi etkinliği ile kutlandı. Fakültemiz Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Refik Balay, Dekan Yardımcılarımız Doç. Dr. Hamza Yakar ile Doç. Dr. Yusuf Ziya Olpak, öğretim elemanlarımız ve öğretmen adayları katıldı. 


Öğretmen Okullarının 176. kuruluş yıldönümünde, "Değişim Seninle Başlar" isimli söyleşi etkinliği gerçekleştirildi. Söyleşi, 2022 yılında "Yılın Öğretmeni" seçilen ve birçok proje ile önemli başarılar elde etmiş Cumhuriyet Anaokulu öğretmeni Yasemin Dağlı tarafından gerçekleştirildi. Fakültemiz Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı öğrencisi Pelin Nur Üner'in yönettiği söyleşi etkinliği, yoğun ilgili ile takip edildi. 


Söyleşi etkinliği, saygı duruşu ve İstiklel Marşı'nın okunmasının ardından Pelin Nur Üner tarafından öğretmen okullarının kuruluşu ile iligli bilgiler verilmesiyle başladı. Daha sonra, Anaokulu Öğretmeni Yasemin Dağlı'nın kısa özgeçmişi okunarak önemli başarılara imza attığı “Doğada Hayal Et Çiz”,  “İyilik Yap, İyilik Bul” projeleri ve sınıf ortamında yaptığı etkinlik örneklerinin video gösterimleri izlendi. 


Söyleşide öğretmen adayı Pelin Nur Üner tarafından Anaokulu Öğretmeni Yasemin Dağlı'ya öğretmen olmadan önceki yaşamı, öğretmenlik eğitimi ve öğretmen olduktan sonra yaşadığı deneyimleri soruldu. Kendi hayatından önemli kesitler de paylaşarak öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğuna vurgu yapan Yasemin Dağlı, aldığı ödüller ve yaptığı projeler hakkında katılımcılara önemli bilgiler verdi. e-Twinng Özel Proje Ödülü ve Yılın Öğretmeni Ödüllerinin alınış hikayesinden de bahseden Dağlı, son olarak öğretmen adaylarına kendi hayatından çıkartmış olduğu önerileri sıraladı. 


Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Refik Balay, bu önemli günde öğretmenlik mesleğini özümsemiş bir öğretmenimizin öğretmen adaylarıyla paylaştığı deneyimlerin oldukça önemli olduğunu belirtti. Anaokulu Öğretmeni Yasemin Dağlı'ya ve öğretmen adayı Pelin Nur Üner'e teşekkür belgelerini takdim ederek, bu önemli günde deneyimlerini ve görüşlerini bizlerle paylaşan Yasemin Dağlı'ya teşekkür etti. Hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından etkinlik sona erdi.