Fakültemizde Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü, Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı öncülüğünde STEM ve girişimcilik eğitiminin ele alındığı panel düzenlendi. 30.04.2024 tarihinde, Fakültemiz Konferans Salonunda gerçekleştirilen panele öğrenci ve öğretim elemanları yoğun ilgi gösterdi. Fakültemiz dekan yardımcıları, Doç. Dr. Hamza Yakar ve Doç. Dr. Yusuf Ziya Olpak’ın katıldığı panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Panele konuşmacı olarak Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Harun Çelik katıldı.


STEM ve Girişimcilik Eğitimi kapsamında, düşünmenin önemi, beceri ve değerin nasıl gelişebileceği, yıllara göre öğretim programlarında eğitim ve beceri arasındaki ilişki, STEM eğitimin ne olduğu ve girişimcilik konularına yer verildi. Girişimciliğin öne çıkan özellikleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Harun Çelik, içinde bulunduğu şartların ve imkanların farkında olan, olumsuz durumları olumluya çevirebilmek için çaba sarf edebilmeyi, değişen koşullara adapte olabilmeyi, risk alabilmeyi, yeniliklere açık ve yaratıcı düşünebilmeyi, olaylara farklı bakış açılarını yansıtarak geçmiş öğrenmelerini işe koşabilen bireylerin özelliklerini girişimci özellikler olarak belirtti. 



STEM’i “Fen, teknoloji, mühendislik ve matematiğin entegre bir şekilde öğretilmesini içeren ve okul öncesinden yüksek öğretime kadar tüm süreci kapsayan bir eğitim yaklaşımı” olarak tanımlayan Prof. Dr. Harun Çelik, gelişen ve değişen dünyaya öğrencilerin kendilerini hazır hissetmelerinin ve dijital dünyada yaratıcı ve girişimci olmalarının önemini vurguladı. Ayrıca öğrencilere bilgi ve becerilerin kazandırılmasında STEM’in doğası ve özelliklerinden bahsetti.



Etkinlik sonrasında, Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hamza Yakar ve Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tezcan Kartal, katılımından dolayı Prof. Dr. Harun Çelik’e teşekkür belgesi ve plaket takdim ederek, Fakültemiz eğitsel etkiklerine sağladığı katkılardan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.


STEM ve Girişimcilik Eğitimi paneli, toplu olarak hatıra fotoğrafının çektirilmesinin ardından sona erdi. Bu önemli etkinliğin düzenlenmesinde katkı sağlayan Fakültemiz Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü, Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tezcan Kartal’a ve programın sunuculuğunu yapan Fakültemiz Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Arş. Gör. Tuba Ceylan Çeliker’e teşekkür ediyoruz.