Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı 2. sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, gruplar halinde Bahar Yarıyılı boyunca çeşitli kurumlarla iş birliği yaparak topluma katkı sağlayacak etkinlikler yaptılar. Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri 31. 05. 2024 tarihinde, yaptıkları projelere yönelik hazırladıkları sunumları Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda Anabilim Dalı öğretim üyelerine ve sınıf arkadaşlarına sundular. 


Topluma Hizmet Uygulamaları dersi gruplarının danışmanlığını Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Hayriye Sayhan, Prof. Dr. Sencer Sayhan, Prof. Dr. Çağrı Öztürk Demirbaş ve Prof. Dr. Zafer Kuş ve Prof. Dr. Tekin Çelikkaya yürüttü. Etkinliğe AFAD yetkilisi İdris Çetin de katıldı. AFAD ile iş birliği yapan grubun danışmanı Prof. Dr. Tekin Çelikkaya, süreçte öğrencilerle birebir ilgilenmesi ve onlarla deneyimlerini paylaşmasından ötürü öğrencilerin aldığı çiçeği İdris Çetin’e takdim etti.


Ders kapsamında öğrenciler AFAD, Belediye, Merkez Ortaokulları ve Liselerde hayvan hakları, okul duvarları renklendirme, kitap okuma, çevre sorunları ve konularında farklı projeler hazırlayarak uyguladılar. Prof. Dr. Hayriye Sayhan danışmanlığındaki öğrenciler Sevgi Evi ve barınak ziyaretinde bulunup, çeşitli etkinlikler yaptılar. Prof. Dr. Sencer Sayhan danışmanlığındaki öğrenciler, ortaokul duvarlarını renklendirdi ve öğrencilerle beraber çeşitli faaliyetler yaptılar. Prof. Dr. Çağrı Öztürk Demirbaş danışmanlığındaki öğrenciler, huzurevini ziyaret edip orada çeşitli etkinlikler yaptılar. Prof. Dr. Zafer Kuş danışmanlığındaki öğrenciler bir ortaokulu yenilemek için temizlik, bitki ekimi gibi etkinlikler yaptılar ve ortaokulda kütüphane oluşturdular. Prof. Dr. Tekin Çelikkaya danışmanlığındaki öğrenciler ise AFAD’da gönüllülük eğitimi aldılar. Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı 2. sınıf öğrencilerini ve onlara danışmanlık yapan öğretim üyelerimizi farklı kurumların işbirliği ile yaptıkları topluma hizmet uygulamalarından dolayı tebrik ediyoruz.