2024 Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısı, 14.10.2024 tarihinde Fakültemiz Konferans Salonunda yapıldı. Toplantıya; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Refik Balay, Dekan Yardımcılarımız Doç. Dr. Hamza Yakar ile Doç. Dr. Yusuf Ziya Olpak ve öğretim elemenlarımız katıldı. Topantının sunuculuğunu, Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Arş. Gör. Rüveyda Nur Garip yaptı.


Toplantıda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Refik Balay tarafından genel kurul açılış konuşması yapıldı. Prof. Dr. Refik Balay konuşmasında; Fakültemizin mevcut durumu hakkında güncel bilgiler paylaştıktan sonra; personel sayısı, fiziki durum, bölümlere göre öğrencilerin sayısı, ar-ge çalışmaları, kalite faaliyetlerimiz, memnuniyet göstergeleri, paydaş ziyaretleri, program akreditasyonu süreci, paydaş memnuniyet sonuçları ve 2024 yılı içerisinde gerçekleşen akademik yükselmeler hakkında  bilgilendirmeler yaptı. Konuşmasının sonunda Fakültemizin bundan sonraki hedeflerinden bahseden Prof. Dr. Refik Balay, önümüzdeki süreçte program akreditasyonu süreçlerinin tamamlanmasını, yeni lisansüstü programın açılmasını, laboratuvar alt yapısının güçlendirilmesini ve bazı yeni lisans programlarına öğrenci alımının sağlanmasını hedeflediğimizi vurguladı. Prof. Dr. Refik Balay, Fakültemiz çalışmalarına destek veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil'e, Rektör Yardımcılarımıza ve öğretim elemanlarımıza teşekkür ederek konuşmasına son verdi. 
   

2024 Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil'in konuşmasıyla devam etti. Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil konuşmasında AYDEP, BKYS ve ÜNİS programları üzerinden aldığı güncel raporlardan hareketle Fakültemizin güçlü ve gelişmeye açık yönlerini dile getirdi. Özellikle AYDEP ve BKYS 'den alınan verilere göre Fakültemizin iyi bir performans sergilediğini vurgulayan Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, BKYS üzerinde bazı bölümlerimizin iyilşetirme planlarına daha fazla ağırlık vermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca ÜNİS verilerine göre, Fakültemiz öğretim elemanlarının yaptığı 2024 yılı yayınları arasında bazı yayın türlerinde artışın olduğuna dikkat çektikten sonra, bildiri ve diğer uluslararası dergilerde yayımlanan makale türlerinde azalışın olduğuna dikkat çekti. Konuşmasının sonunda 2024 Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısına katılan öğreim elamanlarımıza ve Fakülte yönetimine teşekkür etti. Öğretim elemanlarımızın bazı sorularına cevap verdikten sonra konuşmasına son verdi. 


2024 Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısınının takdir ve ödüllendirmeler kısmında, Fakültemiz öğretim üyelerine teşekkür belgeleri verildi. Bu kapsamda 2024 yılında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programlarının” hazırlanmasında ve tanıtılmasında görev alan Fakültemiz öğretim üyeleri; Prof. Dr. Bayram Tay, Prof. Dr. Adem Taşdemir, Prof. Dr. Tezcan Kartal, Doç. Dr. Okan Kuzu, Doç. Dr. Ahmet Salih Şimşek ve Doç. Dr. Yasemin Kuzu’ya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.



2024 Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısı hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi. 2024 Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısına katılan başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil'e, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hüseyin Şimşek'e, toplantının sunuculuğunu yapan Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Arş. Gör. Rüveyda Nur Garip'e, sağladığı desteklerden dolayı Fakültemiz Eğitim Bilimleri Bölümü, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Arş. Gör. Asude Sena Muğlu'ya ve toplantının hazırlık aşamasında katkı sağlayan idari çalışanlarımız ile destek personelimize teşekkür ediyoruz.