24 Nisan 2025 tarihinde Fakültemiz Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte danışmanlığını Prof. Dr. Çağrı Öztürk Demirbaş’ın yürüttüğü Sosyal Bilgiler Öğretmenliği son sınıf öğrencilerinden Emine Çoban ve Aslıgül Nazlı Altuntaş ile Sanat ve Müze Eğitimi dersine devam eden gönüllü 21 sosyal bilgiler öğretmen adayının ortaokul öğrencileriyle buluştuğu TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri tarafından desteklenen "Abdalın Bavulu: Müzemi Yanımda Taşıyorum" başlıklı araştırma projesi deneyim paylaşımı ile proje sürecini tamamladı.

Etkinlik, İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile Başladı 

Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı öncülüğünde gerçekleşen etkinlikte farklı TÜBİTAK 2209-A projelerine danışmanlık yapan Dr. Öğr. Üyesi Hilal Mert hocamız da başvuru süreci, dikkat edilmesi gerekenler, uygulama süreci ve raporlaştırma aşamalarına yönelik bir sunum gerçekleştirdi. İkinci sınıf öğrencilerimiz Hacer Çalışır ve Nur Metin’in sunuculuğu üstlendiği etkinlik İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı.


Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Refik Balay ve Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Hamza Yakar hocalarımızın katılımları ile gerçekleşen etkinlikte, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği anabilim dalında öğrenim gören farklı düzeylerdeki öğretmen adayları programda roller üstlenerek hem kendileri deneyim kazandılar hem deneyim paylaşımı sürecinde arkadaşlarına destek oldular. Dide Esmer, Mehmet Tunç ve Kiraz Hilal Aksay’a hazırlık ve program süreçlerindeki desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.




Proje Süreci ve Deneyimler Paylaşıldı

Deneyim Paylaşımı, Kırşehir yöresine ait halk oyunlarına ilişkin bir gösteri ile başladı. Devamında proje sahibi öğretmen adayları Emine Çoban ve Aslıgül Nazlı Altuntaş ile uygulama sürecinde gidilen ortaokullarda uygulama öğretmenliği yapan Münevver Ünal, Büşra Erbek, Nisa Ortadağ gezici bavul müzenin hazırlanması ve okullardaki uygulama sürecine ilişkin deneyimlerini paylaştılar. Süreç içerisinde projenin farklı aşamalarında öğretmen adaylarına destek olan lisansüstü öğrencilerimiz Meryem Cengiz ve Güler Cender de sürece dahil olmalarına ilişkin kısa bilgilendirmeler de bulundular.


TÜBİTAK 2209-A Proje Süreci Üzerine Bilgilendirme Sunumu

Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hilal Mert, 2209-A proje sürecine ilişkin bilgilendirme yaptı. Dr. Öğr. Üyesi Hilal Mert, 2209-A proje  başvuru süreci, süreç içerisinde yapılacaklar, destekler yaygınlaştırma gibi konularda katılımıclara bilgiler aktardı. Ardından programa daha önce katılacağını bildiren fakat rahatsızlığı dolayısıyla hastanede tedavi altında olan UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi Âdem Göçer’in gönderdiği video paylaşıldı. Âdem Beyin öğretmen adaylarına gönderdiği samimi mesaj salonda duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu. Kendisine acil şifalar diliyor tez zamanda sağlıkla yeni bir etkinlikte kendisiyle buluşmayı umuyoruz.


Kırşehir Belediyesi Abdal Topluluğu’ndan Müzik Ziyafeti

Programın son kısmında, Kırşehir Belediyesi Abdal Topluluğu katılımcılara eşsiz bir müzik ziyafeti gerçekleştirdiler. Önce Kırşehir’i “anavatanımsın baba yurdumsunla şirinleyip gözelledik” ardından “gölgede kalanın gölgesi olmaz” deyip “galbimi galbinde duyan halım değ midir ayan” diyerek maşuka/aşuka ses ettik, bozlamanın kardeşi denk kurup eğlenmek diyerek en sonunda davulu, kaşığı, zurnayı sese boğup hep birlikte oynadık. Abdal Topluluğu üyeleri İrfan Ertaş, Köksal Ertaş, Hüseyin Ateşli, Yetiş Şahin ve Levent Demirkol’a bizi Kırşehir’in yerelliğinden alıp hayatın tadı tuzu ile harmanladıkları için teşekkür ederiz.



Programa anabilim dalımız öğretim üyelerinin yanı sıra teşrif ederek öğrencilerimizin heyecanlarına ortak olan Fakültemiz öğretim üyelerinden; Prof. Dr. Nihat Çalışkan, Prof. Dr. Yurdal Dikmenli, Prof. Dr. Yakup Akyel, Doç. Dr. Nilay Çağlayan Dilber, Doç. Dr. Raziye Sancar Özer’e, lisansüstü eğitimine devam eden sosyal bilgiler eğitimi öğrencilerine, Kırşehir Belediyesi Abdal Topluluğu’nun programa katılımları hususunda destekleri için Kırşehir Belediyesine, Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Nazım Köksal’a, Kırşehir yöresine ait halk oyunlarının sergilenmesinde eşlikçimiz olan antrenör Seda İlanbey ve öğrencileri Sıla Karakurt ile Esra Gizem Yüksel’e ve programa katılarak öğrencilerimizi alkışlarıyla yüreklendiren tüm katılımcılara gönülden teşekkür ederiz.


UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi Âdem Göçer’den Duygusal Mesaj

Katılımcılara belgelerinin takdim edilmesiyle programımız son buldu. Somut olmayan kültürel mirasın aktarılması noktasında farkındalık yaratacak ve kültürel sürdürülebilirlik noktasında katkı sunan projenin her aşamasında emeği desteği geçen herkese teşekkür ederiz. UNESCO yaşayan insan hazinesi Âdem Göçer’in yolladığı videoda dediğince "Allahaısmarladık" diyelim: