Fakültemiz Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı ve Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleriyle lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde öğrenciler Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde 15-17 Mayıs 2025 tarihlerinde, bu yıl on üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Sosyal Bilgiler Eğitimi Sempozyumu’na katıldı. Sempozyuma Fakültemiz öğretim üyeleri Prof. Dr. Bayram Tay, Prof. Dr. Zafer Kuş, Prof. Dr. Çağrı Öztürk Demirbaş, Prof. Dr. Tercan Yıldırım ve Dr. Öğr. Üyesi Hilal Mert ile lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde 41 öğrenci katılım gösterdi. Üniversitemiz SKS Biriminin sağladığı servis ile Tokat’taki sempozyuma katılan öğrencilerimiz hem akademik hem de sosyal etkinliklere katılma fırsatı elde ettiler.
Sempozyum ekibi, öncelikle Tokat yolu güzergahında bulunan Çorum’un Hattuşa antik kentine uğrayarak arkeolog Mehmet Türk’ün anlatımı eşliğinde Hitit Uygarlığı’nın yaşadığı coğrafyayı arkeolojik ve tarihi açıdan deneyimlediler. Antik kent gezildikten sonra yakınlarda yer alan Boğazköy Müzesi gezildi ve o döneme tanıklık eden eserler incelendi.
Gezi ekibi Hattuşa ziyaretinin ardından Tokat’ta düzenlenen 13. Uluslararası Sosyal Bilgiler Eğitimi Sempozyumu’na katıldı. Hem bilimsel hem de kültürel olarak zengin bir program içeriği ile 3 gün boyunca devam eden sempozyumda akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz toplam 12 bildiri sundular. Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı’nda öğrenim gören 2. sınıf öğrencileri ile 4. sınıf öğrencileri Tübitak 2209-A Öğrenci Araştırma Projesi kapsamında hazırladıkları bildirilerinin sunumunu gerçekleştirdiler. Ayrıca Sosyal Bilgiler Eğitimi Bilim Dalı hem de Sınıf Eğitimi Bilim Dalı’nda öğrenim gören yüksek lisans ve doktora öğrencilerimiz bildiri sunumlarını gerçekleştirdiler.
Sempozyumun üçüncü günü, Prof. Dr. Zafer KUŞ ve Prof. Dr. Bayram TAY hocalarımızın katkılarıyla Tokat’ın Niksar ilçesine yönelik ek bir kültürel gezi düzenlendi. Bu gezide, Niksar’ın tarihi yerleri keşfedildi ve Anadolu’nun ilk medresesi olarak kabul edilen Yağıbasan Medresesi ziyaret edildi. Sempozyumun son gününde ise Tokat’ın doğal güzelliklerini yakından tanımak amacıyla Ballıca Mağarası ziyaret edildi. Daha sonra Tokat merkezde yer alan Kent Müzesi, Yağıbasan Medresesi ve Gök Medrese ziyaret edildi.
Sempozyuma ulaşımın sağlanmasında katkısı olan Rektörlüğümüze, SKS birimimize ve öğrencilerimize danışmanlık yapan öğretim elemanlarımıza teşekkür ederiz.




