Eğitim Fakültemiz!
’’Köklü Bir Öğretmen Yetiştirme Tarihi Olan, Başarılı Mezunlarla İstihdama Katkı Sunan, Kamuya Yerleşmede İlk 6’da Olan Fakülte…’’
Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretmen yetiştiren kurumlar arasında köklü bir tarihi geçmişe sahip. Fakültemizin temeli, 1961’de kurulan Erkek Öğretmen Okuluna dayanmaktadır. Erkek Öğretmen Okulu, ilkokuldan sonra 7 yıl eğitim-öğretim gören öğrencilerin sınıf öğretmeni olarak yetiştirildiği bir eğitim kurumu olarak hizmet vermekteydi. Kurum, 1992’de “Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi” adını almıştır. Son olarak kurumumuz, 17 Mart 2006’da kurulan “Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi” bünyesinde, farklı branşlarda öğretmen yetiştirmeye devam etmektedir.
Fakültemiz 2018 yılı Güz Dönemi itibariyle, Bağbaşı yerleşkesinde (merkez yerleşke) bulunan yeni, modern ve tam donanımlı binasında eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmek üzere taşınmıştır. Yeni Fakülte binamız konumu itibarıyla Üniversitemizin kalbinde (merkezinde) yer almaktadır. Bu yönüyle, öğrencilerimiz her türlü imkana kolaylıkla erişebilmektedir. Öğrenci yemekhanesi, kafe, kütüphane, Kongre ve Kültür Merkezi, stadyum, bankamatik, Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı gibi öğrenciler için önemli olan birim ve yerlere oldukça yakın bir konumdadır. Ayrıca 18.000 m2 kapalı alana sahip Fakülte binamızda; 72 derslik, 171 ofis, Fen Bilgisi Uygulama Laboratuvarları, Sosyal Bilgiler Eğitimi Dersliği, Coğrafya Laboratuvarı, Matematik Eğitimi Dersliği, FETEM Dersliği, özel öğrenci okuma salonları, bölüm toplantı salonları ve psikolojik danışma odaları yer almaktadır.
Fakültemiz insan kaynakları bakımından oldukça zengin ve donanımlı bir yapıya sahiptir. Akademik olarak oldukça güçlü kadromuzla eğitim-öğretim hizmet vermeye devam etmektedir. Fakültemizde; 22 Profesör, 24 Doçent, 26 Dr. Öğr. Üyesi, 6 Öğretim Görevlisi ve 19 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 97 akademik personel görev yapmaktadır. Bu yönüyle, Türkiye’deki öğretmen yetiştiren kurumlar arasında Fakültemiz oldukça yeterli bir konumdadır.
Fakültemiz KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavına göre öğrenci yerleştirmelerinde başarısıyla ön plana çıkıyor. Fakültemiz kamuya öğrenci yerleştirmede tüm üniversiteler arasında ilk 6 sırada yer almaktadır. Ayrıca Fakültemiz, Yükseköğretimde İşgücü Piyasası Endeksi (YİPE) verilerine göre, bütün öğretmenlik programları arasında %66,80 ortalamasıyla, 9. sırada yer almaktadır. Bu veriler, Fakültemiz mezunlarının işe yerleşme ve istihdama katılma oranlarının yüksek olduğunu göstermektedir.
2016 yılında Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalında, pilot çalışma ile başlayan "Ahi Yeterliğe Dayalı Eğitim Projesi" (AYDEP) Türk Patent ve Marka kurumu tarafından 2022 yılında tescillenerek, "Ahi Yeterliğe Dayalı Dijital Eğitim Portalı" (AYDEP) öğrenme yönetim sistemi olarak Üniversitemiz genelinde kullanılmaktadır. 2022 yılında, Üniversitemizin Senato Kurulu kararıyla Üniversitemizin tüm akademik birimlerinde AYDEP kullanılmaya başlanmıştır. Üniversitemiz kalite çalışmalarının önemli bir boyutunu paydaş ilişkilerinin yönetimi oluşturmaktadır. Bu kapsamda her dönem çevrim içi olarak "Öğrenci Memnuniyet Anketi" yapılmakta ve yayınlanmaktadır. Fakültemiz 2019, 2020, 2021 ve 2022 öğrenci memnuniyet anketleri sonuçlarına göre memnuniyet oranı düzeyinde, Üniversitemiz genel ortalamasının üzerinde bir memnuniyet oranına sahip olmuştur.