Fakültemiz Eğitim Bilimleri Bölümü, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Gençtanırım Kurt’un yürütücülüğünü yaptığı TÜBİTAK 1001 programı kapsamında desteklenen 122K294 kodlu “Türkiye’de Ortaokulların Uyum Haritası: Ortaokul Öğrencilerinin Okula Uyumlarının Öğrenci, Sınıf ve Okul Düzeyine Göre İncelenmesi” başlıklı projenin kapanış toplantısı 06.06.2024 tarihinde, Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıya Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Hüseyin Şimşek ile Prof. Dr. Ali Güneş, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Refik Balay, Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Ziya Olpak, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuri Doğan, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selen Demirtaş Zorbaz, proje bursiyerleri, Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü temsilcileri, üniversitemizde görev yapmakta olan akademisyenler, okul müdürü ve müdür yardımcıları, okul psikolojik danışmanları katılım sağladı.


Toplantının açılışında, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hüseyin Şimşek okula uyum konusunun önemine dikkat çekerken bu projenin üniversitemiz aracılığıyla gerçekleştirilmesinin kıymetli olduğunu belirtti. Proje danışmanı Prof. Dr. Nuri Doğan “Okula Uyumu Ölçmek: Güçler ve Güçlükler” başlıklı konuşmasında okula uyumun çok boyutlu yapısını vurgularken proje bulguları, yürütücü Prof. Dr. Dilek Gençtanırım Kurt ve araştırmacı Doç. Dr. Selen Demirtaş Zorbaz tarafından katılımcılarla paylaşıldı ve sonuçlar değerlendirildi. Üniversitemizin yürütücü kuruluş olduğu projenin çıktılarının alana ve eğitime olumlu yansımalarının olması beklenmektedir. Ayrıca toplantıda, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı lisans öğrencileri İsmail Topel ve Muhammet Ferhat Ağlamaz tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisi katılımcılar tarafından beğeniyle karşılandı.



Projenin yürütücülüğünü yapan Fakültemiz Eğitim Bilimleri Bölümü, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Gençtanırım Kurt’u ve proje ekibini bu önemli projeyi tamamlarak sonuçlandırdıkları için tebrik ediyoruz.