TÜRKÇE EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI TARAFINDAN BAHARIN VE SEVDANIN İZİNDE ŞİİR DİNLETİSİ FAKÜLTEMİZ ÖĞRENCİLERİNİN YANI SIRA TÖMER’DEN GELEN KAZAK ÖĞRENCİLERİN VE ÖĞRETİM ELEMANLARININ KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.


Programın sunuculuğunu Seval Alagöz üstlenirken etkinlikte Türk edebiyatının önemli şairlerinin bahar ve aşk temalı şiirleri seslendirildi. Dinletide Orhan Veli Kanık, Ümit Yaşar Oğuzcan, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Ziya Osman Saba, Cahit Sıtkı Tarancı, Turgut Uyar ve Özdemir Asaf gibi Türk şiirinin usta isimlerinin eserlerine yer verildi.



Etkinlik kapsamında Ferhat Adıgüzel “Desem ki”, Kübra Telioğlu “Tahir ile Zühre”, Zehra Ünlü “Unutulanlar”, Sevda Üstüne “Elif Geldi”, M. Rasid Başkaya “Unutulanlar”, Büşra Nur Nağman “Bahar”, Rihan Özlü “Derdim Başka”, Ali Dertli “Şiir Olmalı”, Muhammet Biten “Bahar ve Biz” ve Meral Göztak ise “Memleket İsterim” adlı şiirleri seslendirdi.

Şiir dinletisine müzik performansları da eşlik etti. Furkan Dincel gitarıyla, İbrahim Berk Göktekin ise bağlamasıyla programa katkı sağlayarak dinletiye ayrı bir renk kattı. Şiir ve müziğin uyum içinde buluştuğu etkinlik, izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.

Programa destek veren öğrencilere teşekkür belgesi takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.



